Quantcast
Channel: NIEUWS ANALYSES – Beyond the Matrix
Viewing all articles
Browse latest Browse all 982

Het domino effect van bail-in spaardersroof via Deutsche Bank

$
0
0

deutsche-bankOm te beginnen is het natuurlijk al absurd dat banken geld lenen bij een centrale bank die dat geld uit het complete luchtledige creëert zonder dat daar enige waarde tegenover staat. We zijn dat gewoon gaan vinden, omdat de media het weten te verkopen als ‘de manier hoe het systeem werkt’. Het bancaire systeem lijkt vooral ten doel te hebben zoveel mogelijk mensen en bedrijven aan een lening te helpen, om ze zo afhankelijk mogelijk te maken door de rente- en aflossingsverplichtingen. Jeroen Dijsselbloem heeft in 2014 de zogenaamde bail-in regeling er op Europees niveau doorgedrukt. Dat wil zeggen dat een bank die op omvallen staat, gered gaat worden door de spaarders. Althans; eerst zijn de aandeel- en obligatiehouders aan de beurt. Dat zal waarschijnlijk inhouden dat er een nieuwe aandelenemissie komt, waarbij het idee is dat de aandeelhouders deze moeten kopen. Maar zoals Rainer Voss, oud bankier bij de Deutsche Bank, in onderstaand filmpje goed uitlegt, zullen de aandeelhouders hier niet zo happig op zijn. Bovendien moeten ze het geld ook maar even hebben liggen. Uiteindelijk zal dus een groot deel van het geld bij de spaarders gehaald moeten worden. Dat betekent dat alles boven de ton in beslag genomen wordt om de bank te redden. Hoe zit dat eigenlijk met de pensioenfondsen? Hoe zijn de grote pensioenfondsen in dat kader verweven met de Deutsche Bank? Zijn zij wellicht aandeel- of obligatiehouder? Gaan straks miljarden aan pensioenreserves gebruikt worden om deze bank te redden? In ieder geval is duidelijk dat veel Europese banken, waaronder ING, financieel verknoopt zijn met Deutsche Bank. Hoe je het dus ook wendt of keert, de bank zal dus voor veel schade gaan zorgen in Europa. En dat gaat geen maanden meer duren, maar het is 1 minuut voor 12.

Hoewel Martin Visser van de financiële Telegraaf (DFT), in onderstaand filmpje vindt dat er geen bail-out (bijspringen van de overheid en dus de belastingbetaler) mag komen en dus alles via de bail-in regeling opgelost moet worden, gaat hij voorbij aan de vraag of er wel genoeg geld via zo’n bail-in oplossing opgehaald kan worden. Volgens Rainer Voss levert dat simpelweg niet voldoende geld op. De kans is dus misschien wel het grootst dat het een combinatie van beide wordt. Hoewel veel media wel spreken over de verwevenheid van Europese banken, wordt nergens echt goed duidelijk wat die verwevenheid voor effect heeft op de bail-in regeling. Zijn bijvoorbeeld spaarders van de ING ook de klos als de bail-in regeling toegepast gaat worden? Als de bail-in niet voldoende geld in het laatje brengt om het gat te vullen, zal uiteindelijk toch weer de Europese bevolking aangesproken worden om de benodigde miljarden te gaan betalen. Dat zou dus weer eens een fikse belastingverhoging op kunnen leveren. Het zou daarnaast zomaar eens kunnen dat er een domino effect op gaat treden, waarbij ook andere banken op het randje van omvallen komen te staan. Hoe gaat die lawine gestopt worden? Nog meer spaarders plunderen? Nog meer belastingverhogingen doorvoeren?

De kern van de zaak wordt eigenlijk nergens genoemd. Het zijn nota bene de banken die leningen verstrekken en daar rente voor vragen, terwijl dat geld simpelweg uit het niets gecreëerd was. En terwijl die banken onderling zaken doen en door het heen en weer schuiven van leningen dikke boetes oplopen, zijn het niet de banken die bloeden, nee het is wederom het volk dat de strop aangetrokken krijgt. Er zou een veel eenvoudigere oplossing zijn om de financiële problemen van banken op te lossen; namelijk een financiële reset. Een reset waarbij de centrale banken de schulden gewoon helemaal afschrijven. Dat geld werd immers alleen maar in een computer ingevoerd en uitgegeven als lening aan grote systeembanken. Wat men zou moeten doen is het probleem bij de kern oplossen in plaats van het volk opnieuw te laten bloeden. Maar wacht eens even. Is dat misschien niet heimelijk gewoon de opzet van dit hele probleem? Hoort het misschien bij de stelregel die de elitaire volksmenners steeds weer toepassen? Problem, Reaction, Solution. Wil men misschien chaos in Europa? Wie gaat de oplossing aanreiken als het volk in paniek raakt en uitgeput zoekt naar een uitweg? U raadt het al. Maar eerst moet het volk bestolen worden van alle reserves en wordt er langzaam maar zeker aangestuurd op chaos. Bereidt u dus maar voor op barre tijden. Dat kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van een noodrantsoen via een webshop als deze of u koopt zoveel mogelijk houdbaar voedsel in uw lokale supermarkt.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 982