De nieuwste rage onder de jeugd, het Pokémon Go spel, geeft vooral goed inzage in hoe de media werken. De laatste dagen zie je iedere dag wel ergens in een bericht de woorden Pokémon Go verschijnen. Ook nu u dit leest wordt u er onbewust mee geconfronteerd. De afgelopen dagen heb ik mij vooral gericht op de petitie voor het vertrek van minister Edith Schippers en het exposen van infiltranten in de alternatieve media, waardoor ik het onderwerp even links heb laten liggen. Er lijkt een schaamteloze reclame campagne te zijn opgetuigd waarbij zelfs de dood van een oudere dame met een rollator gebruikt lijkt te zijn voor zuivere subliminale programmering van de lezers. In onderstaand filmpje licht ik toe wat mij opgevallen is.
Het lijkt erop dat de game flink gepusht moet worden. Het AD meldt [citaat] Pokémon Go is in minder dan een week tijd uitgegroeid tot een wereldwijde hype. Maar aan dit populaire spel kleeft ook een duistere kant: Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, krijgt bij sommige spelers automatisch volledige toegang tot hun Google-account. En daarmee wordt misschien wel vooral de kracht van de subliminale programmering via de media aangetoond. Je hoeft maar een paar flinke krantenkoppen te plaatsen en de mensen raken geïnteresseerd in het onderwerp. Mocht u zich afvragen: “Wat is dat ‘subliminale programmering’?“, dan raad ik u aan dit filmpje eens te bekijken. Zou het kunnen dat de media ook wat geld toegeschoven hebben gekregen om deze subliminale programmeringscampagne uit te voeren? De aandelen van Nintendo schieten inmiddels omhoog.
Ik acht het niet geheel uitgesloten dat de game zelfs in samenwerking met Google is ontwikkeld. Het bedrijf heeft er alle baat bij om wereldwijd mee te kijken op de camera’s van mensen hun smartphone. Het is misschien wel de ideale testcase om te kijken hoe makkelijk je mensen naar een bepaalde locatie kunt dirigeren. We zien de laatste tijd sowieso een trend om overal maar camera’s aan te zetten. De dashboard cam wordt ook enorm gehyped. Dat zou dan voordelen bieden voor bijvoorbeeld je autoverzekering. Je hebt immers alles keurig op film staan. En je kan toevallig iets opmerkelijks tegenkomen onderweg, wat je dan weer op YouTube kunt plaatsen. Het wordt enorm populair gemaakt. Ondertussen geven we grote bedrijven als Google continu inzage in ons leven en kunnen ze letterlijk op iedere hoek van de straat spioneren (meekijken).
Maar er zit meer achter dan alleen meekijken. Het grote doel is om mensen steeds verder in de digitale wereld te zuigen. Het is een gewenningsproces aan augmented reality. Nu wordt die augmented reality nog getoond middels een pokemon poppetje op je beeldscherm, maar het is wel lastig om steeds met die telefoon rond te lopen. Het Google glass project is voorlopig gestopt, maar zo’n bril zou het leven een stuk makkelijker maken met deze game. Google investeert miljarden in augmented reality. Zo kocht het in 2015 het bedrijf Magic Leap voor 700 miljoen dollar. Het uiteindelijk doel is mensen langzaam laten wennen aan het idee dat de echte realiteit en de digitale wereld langzaam gaan samensmelten. Dat is de wereld die Google’s topman Ray Kurzweil voor ogen heeft met zijn transhumanistische levensvisie van de singulariteit. Kijkt u zelf maar wat Kurzweil daarover al in 2010 zei in dit filmpje.
Vraagt u zich ondertussen af dat wanneer de media deze schaamteloze campagne lijken te voeren met een game, in hoeverre deze subliminale programmeringstechniek ook op andere fronten wordt toegepast.
Bron linkvermeldingen; ad.nl, nu.nl, wikipedia.org