De zelfmoordpil van minister Edith Schippers is er bijna doorgedrukt in de tweede kamer. Ze hebben het natuurlijk een mooie titel gegeven: Stervenshulp bij ‘voltooid leven’ toestaan. De politiek drukt er gewoon door wat ze van plan zijn en heeft schijt aan het volk. Althans; voor zover het volk zich er druk om maakt, want de meesten zijn zo geprogrammeerd dat ze het gevaar niet zien. Daarvoor wordt het eerst even goed in gemasseerd via de media. Nos.nl melde gisteren [citaat] Daarvoor pleiten de ministers Schippers (Volksgezondheid) en Van der Steur (Justitie) vanavond in een brief aan de Tweede Kamer namens het kabinet. Het voorstel volgt na jaren van discussie, burgerinitiatieven, proefballonnen, rechtszaken en onderzoekscommissies. Komt u niet in verzet, dan zal deze horrorwet er gewoon komen.
Wacht eens even; zat die man van Edith Schippers niet in de farmaceutische industrie? Wat levert dat eigenlijk op die pillenhandel aan mensen die levensmoe zijn? Wat gaat dat de staatskas straks aan AOW-tjes besparen als mensen zichzelf lekker vroegtijdig de dood in slikken met 1 pilletje? De politiek wil echter liever niet dat u over dat soort complotgedachtes nadenkt en dus wordt de noodzaak van de zelfmoordpil eerst even goed verkocht via een emotie-campagne. Daarom wordt ter voorbereiding op nieuwe wetgeving steeds weer gebruik gemaakt van dezelfde stelregel, namelijk die van “Problem, Reaction, Solution“. In dit geval is het probleem ‘de levensmoe zijnde ouderen’ en de reactie wordt bij u in geprogrammeerd via een emotionele campagne in de media, waardoor u denkt ‘Oh, wat erg die ouderen die zo levensmoe zijn‘. Dat biedt de staat de ruimte om zonder al te veel weerstand nieuwe wetgeving door te drukken die haar waarschijnlijk miljarden gaat besparen op AOW uitkeringen. En ach, het zal misschien wel een complotgedachte zijn, maar je kunt lastige mensen in de toekomst mogelijk ook gewoon zo’n pilletje geven en achteraf zeggen dat ze er zelf om gevraagd hebben. Wat een fucking eng land zijn wij geworden!
De “noodzakelijke stap” van de introductie van de zelfmoordpil moet je eerst een beetje in masseren bij het volk. Liefst geef je een oudere van de ‘Coöperatie Laatste Wil’, die er luxe bij zit op een boerderijtje, nog even een extra zakcentje onder de tafel om dit verhaal te verkopen. Goed, dat is een insinuatie, maar het moge duidelijk zijn dat het in alle belang van de staat is dat deze zelfmoordpil nu zo gepusht wordt. Wat denkt u wat dit de staatskas gaat schelen als ze honderdduizenden Nederlanders hun AOW niet meer hoeven te betalen. En dat wordt me een flink aantal straks met die babyboomers. Je kan er vergif op in nemen. We lopen richting de 2020; nog 4 jaartjes te gaan. Oh, wat een toeval dat dan precies al die babyboomers die na de tweede wereldoorlog geboren zijn richting de 75 jaar gaan. Is dat niet precies de leeftijd waarop men wil toestaan dat er massaal zelfmoord gepleegd gaat worden? Natuurlijk zal de mainstream media u overladen met emotioneel beladen verhalen van mensen die een zware lijdensweg hebben moeten ondergaan, maar 1 ding is duidelijk: de staatskas zal miljarden overhouden als al die babyboomers er een eind aan maken.
Wat heerlijk als je straks gewoon in een slechte stemming de huisarts kunt bellen en kunt zeggen: “Dokter doe mij maar zo’n Bayer pilletje, want misschien wil ik er toch wel echt mee kappen nu.” Wat heerlijk als je niet allerlei kwalen meer hoeft te hebben om onder de euthanasie wet te moeten vallen. Je krijgt gewoon een pilletje van het zelfde bedrijf dat vlak voor de geboorte van die babyboomers naam en faam verwierf onder de naam IG Farben, met het goedje waarmee de joden naar verluidt gedoucht zouden zijn. Ach, het kan natuurlijk ook van een andere fabrikant komen, maar Nederland is altijd al close met IG Farben geweest en linksom of rechtsom zal iedereen er beter van worden. Misschien dat Bayer daarom wel vast al een bod van 62 miljard dollar uit heeft kunnen brengen op Monsanto; wetende dat ze miljarden in het vooruitzicht hebben van de Nederlandse zelfmoordpillenmarkt.
Ik weet niet of u wel eens in een verzorgingstehuis van tegenwoordig geweest bent? Ik heb er recentelijk nog een bezocht en het viel me op dat de oudjes er behandeld worden als een soort gevangenen. Bij de oude dame van 94 zat een slot met pincode op de deur die me deed denken aan een cel van een gesloten jeugdzorg-instelling. Een paar keer per dag mag er bezoek komen, maar het beleid is behoorlijk streng. En voor de lunch begint het rondje drogeren met een karretje vol medicatie, die één voor één bij iedereen langsrijdt. Het heeft er alle schijn van dat er een ouderenzorgbeleid is ingezet dat de oudjes snel levensmoe moet maken. En die ouderen die nu nog leven, moeten vooral de babyboomers die straks aan de beurt zijn, laten zien dat het echt geen pretje is om oud te worden. Allemaal aan de zelfmoordpil straks! Hupsakee, dat ruimt lekker op. Even rekenen [citaat CBS] In de periode 1946–1955 zijn in ons land 2,4 miljoen kinderen geboren. Hen rekenen we tot de generatie van de babyboom. Dus laten we even een grove schatting maken. Stel dat daarvan nog 2 miljoen in leven zijn en dat die allemaal een AOW-tje ontvangen; dan kun je wel bedenken dat als die de staat allemaal zo ongeveer bruto duizend euro per maand kosten, dat je 2 miljard per maand bespaart als ze allemaal aan de pil gaan vanaf 2020. Maar dat is misschien een iets te rooskleurig vooruitzicht. Als nu 10% voor de zelfmoordpil kiest, is dat alsnog een dikke 2 miljard op jaarbasis. En de pensioenfondsen zullen dit idee natuurlijk ook promoten, want die houden ook geld over. Dus ik denk dat het helemaal niet zo’n gekke gedacht is dat meneer Hajo Fleming uit dit filmpje niet voor niets op zo’n prachtig boerderijtje woont. Ach, dan laat hij misschien nog een leuk verraders-centje achter voor zijn kinderen.
Weet u wat: ik zeg doen! Opgeruimd staat netjes. Wat moet je ermee met al die bejaarden. En laten we beginnen met een test bij achttienjarigen die levensmoe zijn, want de proefdieren zijn ook niet meer in de aanbieding tegenwoordig. En zo’n achttienjarige kun je nog aan een psychologisch onderzoek onderwerpen. Achttien plussers zijn een mooie doelgroep om deze zelfmoordpil op uit te testen, niet waar Edith? Er zijn er zat die levensmoe uit een jeugdzorg instituut komen, waar ze zo nu en dan in de isoleercel gegooid zijn of pijnprikkels hebben ontvangen van de leidinggevenden. Dat is een mooie doelgroep om die pilletjes voor te schotelen. Op die leeftijd zijn ze wel gewend aan een pilletje. Op een gemiddeld dance feestje wordt nog wel eens een XTC-tje geslikt. Gelukkig is de gemiddelde Nederlander al zo gehersenspoeld dat men het dreigende gevaar achter deze zelfmoordpil niet zal zien. Ik zeg: kopje koffie erbij, muziekje erbij. Als het tijd voor de zelfmoordpil wordt, noemen we dat voortaan gewoon ‘koffietijd‘; dat klinkt sympathieker.